Predstavljamo: Codeks Mobility

Codeks Mobility je Jantarova mobilna aplikacija za evidenciju radnog vremena, dostupna za Android i iOS uređaje. Aplikacija je namijenjena terenskim radnicima za registraciju radnog vremena putem mobitela sa udaljenih lokacija. Od ostalih mogućnosti aplikacije izdvajamo:

  • bilježenje GPS koordinata mobitela sa kojeg se vrši registracija
  • pregled i uređivanje radnog vremena zaposlenika
  • offline mode za lokacije bez internetskog pristupa
  • korištenje modula poput ePermit, Reservation, TA Leave Announces

Aplikacije je besplatna za preuzimanje. Potrebno je kupiti licencu (Codeks Virtual Card) za svakog korisnika koji će koristiti mobitel za registraciju radnog vremena. 

Instalacija i podešavanje

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti sa Google Playa ili App Storea. Nakon instalacije, potrebno je podesiti ove postavke unutar aplikacije:

Kao što je vidljivo iz primjera gore, za rad aplikacije potrebno je na routeru propustiti port TCP 9090 prema računalu na kojem je instalirana Codeks aplikacija te koristiti statičku javnu IP adresu ili DDNS uslugu. Zatim je potrebno svakome zaposleniku koji će koristiti Codeks Mobility aplikaciju dodijeliti virtalnu karticu:

Zadnji korak je postavljanje korisničkog imena i lozinke kojima će se zaposlenik ulogirati u aplikaciju:

 

Korištenje aplikacije

Ulaskom u aplikaciju zaposleniku se prezentira virtualni terminal koji simulira fizički terminal na koji se zaposlenik inače prijavljuje:

Ukoliko se radi o normalnom dolasku/odlasku, prijava se vrši odabirom gumba Registriraj. Ukoliko je prijava uspješna, pokaže se prozor s podacima o fondu sati:

Odabir događaja (pauza, poslovno, privatno...) vrši se na sličan način kao i na fizičkom terminalu - pritisne se odgovarajući gumb i odabere Registriraj:

Ukoliko prijava nije bila uspješna (npr. mobitel nema pristup Internetu ili pristup Codeks aplikaciji nije uspio) prikaže se sljedeća poruka:

Nesinkronizirani događaji biti će sinkronizirani čim se veza sa Codeks aplikacijom uspostavi.

Zaposlenik putem Codeks Mobility aplikacije može dobiti uvid u svoje radno vrijeme:

NAPOMENA
Zaposlenici sa pravima administratora odjela mogu vidjeti i uređivati radno vrijeme ostalih zaposlenika.

 

Pošto je aplikacija prvenstveno namijenjena terenskim radnicima, važno je napomenuti da se u Codeks sustavu svakom prijavom bilježe i geografske koordinate mjesta otkud je napravljena prijava:

 

 

Klikom na koordinate otvara se prozor sa mapom i prikazom mjesta otkud je napravljena prijava:

Od dodatnih mogućnosti aplikacije izdvojili bi integraciju sa softverskim modulima poput TA Leave Announces (za prijavu dnevnih izostanaka), ePermits (za traženje dozvola za izlazak s posla) te Reservations (za rezervaciju soba ili ureda).  Za više informacija obratite nam se na broj telefona 01 3873 560 ili pošaljite upit putem kontakt forme.