Povezivanje Hikvision kamera na YouTube

Hikvision je izdao verziju firmvera za IP kamere koji omogućuje izravno prikazivanje slike i zvuka uživo na YouTubeu i ostalim streaming platformama. Radi se o IP kamerama 2xx3 i 2xx5 serije sa ugrađenim audio modulum (npr. DS-2CD2623G0-IZS). Za slanje streama koristi se RTMP protokol te nije potrebno propuštati portove do kamere ili koristiti računalo - dovoljno je da kamera ima pristup Internetu.

Za prijenos videa na YouTube platformu potreban je Google račun. Nakon što ste kreirali račun, na YouTube stranicama odaberite u gornjem deskom kutu YouTube Studio:

Zatim odaberite pod izbornikom Create opciju Go live:

Potrebno je proći seriju koraka za verifikaciju računa. Nakon što to uspješno odradite, trebali bi dobiti poruku da će prijenos uživo biti dostupan za 24 sata. Napominjemo da je primijećeno da verifikacija traje i duže od toga, pa preporučujemo da gornje korake odradite nekoliko dana prije puštanja streama.

Nakon što je račun verificiran ponovo odaberite opciju Create. Trebao bi se otvoriti sljedeći prozor:

Upišite ime i opis streama, odaberite kategoriju i spremite promjene.

Za puštanje streama potrebni su nam Stream URL i Stream Key koji se nalaze u donjem lijevom kutu:

Te podatke potrebno je upisati u postavke kamere pod Network > Advanced Settings > RTMP u formatu [Stream URL]/[Stream Key]. U našem slučaju to je rtmp://a.rtmp.youtube.com/live2/0z4k-q223-z844-qqkr-54bc:

Video encoding mora biti postavljen na H.264:

Audio encoding postaviti na AAC:

Ukoliko ste sve dobro podesili, stream bi se trebao pojaviti kroz nekoliko trenutaka:

 

Za više informacija obratite nam se na broj telefona 01 3873 560 ili pošaljite upit putem kontakt forme.